Wednesday, February 22, 2012

ZAMAN BANGANG AKU



Salam..Dah tua dah aku rupenye..alahai~Makin besar ni makin risau pulak aku. Dek memikirkan tanggungjawab-tangungjawab yang bakal aku pikul, cabaran dan halangan yang bakal aku hadapi dalam hidup. Teringat dulu zaman-zaman sekolah aku. Tak pernah serius memikirkan masa depan. Sekarang baru aku nak menggelabah pikir. Dah terlambat tau tak??

Hehe..Chillex jela~ kan tuhan dah merancang semuanya. Juz follow the flow okiee..Tapi janganlah sampai takde target langsung dalam hidup ye. Ko nak jadi sampah? Cakap pasal zaman sekolah (zaman bangang aku).. Hari ni...dengan didorong oleh result exam yang agak memuaskan, aku nak share gambar-gambar zaman sekolah aku dolu-dolu dengan korang. Walaupon ape yang bakal ditayangkan nanti agak menjatuhkan market aku, tapi aku rase teringin sangat nak share-share dengan reader yang sudi bace blog aku ni..Exclusive tau tak?? Hanya di zaarahayatluvwhiteroses okeyh!


Ni sekolah aku, Sekolah Menengah Kebangsaan Permas Jaya 1. Kronologi bermula dari sekolah menengah ye murid-murid, sebab aku takde gambar sekolah rendah. Nampak macam semak sikit sebab time ni ade sambutan hari kemerdekaan.



Haa..tengok tu, comel kan diorang. Nie la budak-budak class aku, 5 science 2. Berkobar-kobar sambut merdeka, nak menang letteww. Mane gambar tuan tanah???


Haaa..yang comel-comel tula aku. Hihihihihihi. Yang mencacatkan gambar tu adalah aizat, bakal arkitek. Time ni kalau tak silap aku, aku paksa si aizat ni buatkan jadual trial kowt untuk aku skali alang-alang die tengah buat untuk die. Sekali-sekala membuli kan, pe salahnya. Aizat kate time sekolah aku serabai! Kwaja an? Serabai sangat ke? erk!



Ni sume classmate aku. Pandai-pandaila korang cari yang mane satu aku disebalik keterjalan budak-budak class aku.


Nie antara geng-geng aku time sekolah dulu. Sebelah aku tu aty, sebelah aty ialah balqis. Selambe je aku pakai sekop hitam macam sekolah bapak aku padahal seingat aku sekali dua je bapak aku datang sekolah nie..


Tengokla ni,,bab-bab gantung menggantung semua pass kat aku kan..? Si Eric jahanam tu pulak amek kesempatan buat stok-stok bahan. Time ni class aku buat jamuan kelas..Yang terakhir lak tu..tsk tsk T_____T Jadi hias-menghias gantung menggantung ni depa pass kat aku.


Beliau adalah si jahanam yang dimaksudkan di atas. Memang agak serabai jugak sebenarnye aku time-time sekolah dulu rupenye kan..?? Baru aku sedar..tsk tsk T________T




Laut nie terletak betol-betol sebelah class aku..So kalau boring-boring, Eric and the geng selalu la lepak-lepak kat tepi-tepi laut sambil-sambil makan seafood, snorkling, diving, bla bla bla~ Kalau aku and the geng pulak,.boring-boring kitaorang lepak-lepak dalam kelas mengumpat die tu, die nie..tak kurang juga kadang-kadang mengumpat cekgu!


tukang-tukang pomen class aku..



yang buat kerja bertungkus-lumus semua perempuan, while yang lelaki....


crazy creations..



Guru-guru besau sekolah aku. Yang duduk tengah tu walaupon bukan paling besar, tapi dia ialah Pengetua sekolah saye. Yang berdiri tu pulak, cekgu class aku, Pn Rani Mukherji. Ngeh ngeh, Rani je sebenarnye ye. The rest, principle's penolongs...



Gengster pendek ni ialah Nazaty (epilogwannabe), my bff.Dulu time sekolah aku selalu pergi rumah dia, tidur kat rumah dia, mandi kat rumah dia, makan kat rumah dia..Haha, gila muke tak malu kan ko pompuan??



Kalau nak cerita satu-satu zaman sekolah aku, memang dua tiga hari belum tentu habis. Last pic, yang sebelah aku tu bff aku, Wan Habibah. Dari form 1 aku rapat giler-giler dengan die..Sekarang dah jadi mak orang dah dia. Tak caye terjah sini epiloghidup. Sebelah belon tu pulak petak. Nama sebenar Nazri Mat Irani. Aku ingat-ingat lupa. Die neh bakal cekgu kot kalau tak silap. Tapi dia dulu sport star sekolah aku. Nanti jadi cekgu PJK kot. Aizat? Tak payah ceritalah. Mamat poyo class aku!


p/s : lepas nie aku nk buat entry zaman kebebasan aku lak. Bile tu?? yang itu yang kite tak tau tu..tengokla free-free nanti..

11 comments:

Honey Barney said...

jaga serkop tu nyah! jb boleh! haha

Zaara Hayat said...

sampai ke segamat aku bawak serkop jb tuh! haha XD

wan habibah said...

leha buruk gile... pakai tudung serabai...

Zaara Hayat said...

haha..siot gile~
ko tak ingt ke dulu kt skola ko kembar aku..
kalo aku serabai ko pon serabai la..

wan habibah said...

tapi kembar tak semesti nya sama serba serbi.. kalo ko serabai.. aku ok skit lah dr ko.... hahahaha

Zaara Hayat said...

yelah2..aku lagi serabailah..

naseb baik ko laku dulu daripada aku..

haha XD

epilogue wannabe said...

woiii !! buruk gle muke aku! tak sanggup tengok laaa...grrr

Zaara Hayat said...

miahahaha XD abes tu aku???

oor jie-eun said...

hui, rindu giler zaman kanak2 riang ria nie.. mantap deco kelas..

Zaara Hayat said...

jihan!

rindulah! ngee~

Explode said...

-: sori menyibuk, aizat is my senior... and he is awesome man :)