Tuesday, May 31, 2011

Adohhh..Kau tau tak blog kau semak??


Salam Blogger..

Lately Dza banyak habiskan mase blogwalking and singgah jenguk2 blog blogger2 lain..Seronok jugak kadang2 bace story orang neh..Macam2 perangai depa dok tulis. Ade tu yang perangai depa menulis pon cukup untuk buat kite nie yang dok membaca tergelak same. Tapi yang tak bestnya alahai..awatla semacam punye semak je blog die neh! Entry dah bagus dah! Neh Dza nk bagitau..

Tapi nie pendapat Dza jela ye..Bukan aku dok kate aku neh hebat macam Ben Ashaari nak pandai2 pi bagi2 pendapat bagai..Tapi Dza neh sebagai reader, visitor, follower kepada blogger2 pendapat camni:

Kalau bole, background blog hangpa tuh, jgn la nak dok vibrant sangat noh! Tau la hang dok suka pink. Sekali hamboi! takleh nak pink lagi ke background kau neh? Tak salah pakai background pink..Tapi if possible,, carila yang warna lembut2 gitu..Sejuk ati Dza nak dok lepak lame kt blog hangpa..Bukan kate pink je,,ape2 lagi la kale yang terang2 sampai silau bijik mate aku tgk lame2..Neh cik adek nak habaq mai..Takkan la nk blogwalking aku nk kene pakai sunglass siap??

 
Hok nie contoh2 kaler yang bagi Dza bole buta jugak bijik mate aku kalau tengok lelama..

So bloggers..carila background yang kaler ala2 sopan ala2 manje camtu..Bukan apa, Dza nie cintakan kedamaian..So kalau dapat tengok yang lembut x ke damai hati nie..eceyh,,damai pebende,,padahal jiwang karat ko tuh Dza! Piiiraaahhh mabok!!
Lagi satu Dza nak bgtau neh..Kalau boleh toksah la letak banyak sangat bende2 yang bergerak2 kat blog korang tuh! Da la hang letak kaler macam nk buta biijik mata aku tengok..Ini lagi hang letak beruk lintang pukang sane sini la..Katak toink2 melompat sane sini la..Rame2 terbang kehulu kehilir la..Kucing men kejar2 la..Hamster dok tergedik2 la..ulaq dok mengengsot la..Sipot babi dok terhegeh2 la..Ntah menatang ape lagi tah hangpa dok usung letak dalam blog!! Itu belum lagi yang dok ikut aku ke hulu kehilir?? Awat hangpa tak bawak jee satu zoo pi dok melepak kat blog hangpa??

 
 

sekali tengok depa nie memang la comey!! tapi kalau da tergedik2 sangat rase mcm nk lempang laju2 je..

Bukan binatang2 macam tu je yang mengganggu,,tapi termasokla bende2 bergerak yang lain tak kire la tulisan ke, yang smiley comey2 tu ke, mende love2 yang dok gedebak gedebuk tu ke..Pi taruh banyak2 menyemak hang tau dak??? Itu yang dok bergerak tergedik2..Lagi satu yang dok mengelip lip lap lip lap bukan main tu pon toksah dok bubuh banyak sangat la noh! Sakit mata..Da la aku neh jenis baran,,Ringan je tangan aku nak dok tempeleng berok2 yang berterabur tuh!!

Pastu kalau boleh, toksah la nak letak lagu kt blog hangpa tuh..Tau la hang dok suka sangat lagu tu..Tapi da la hang letak kaler terang2, pastu hang taruh berok lagi..neh hang taruk pulak lagu! Nak2 hangpa neh suka lagu yang jenis2 hardcore pulak tuh! Alahai..Memang sah la aku bukak sekejap pastu dengar lagu tros tutup!! Memang la boleh off lagu tu, tapi hang ingat kami nie rajin nak pi cari ceruk tang mana hang letak lagu tuh pastu nak tekan pause/off?? Takde maknenye..Neh nak habaq mai..Blog nie orang nak kene bace hang tau dak?? Cane nak focus bace kalau ade lagu2 yang dok bising2 tu?? Tau la hang suka lagu tuh dok feeling sorang2 kalau bukak blog hangpa..tapi kalau lagu tuh blogger lain tak suka cane?? Kau buat blog tu untuk orang lain visit skali atau kau syok sendiri sorang2 je??

Hangpa mesti nak kata..Sukati aku la, nie blog aku, aku tuan tanah! Kau nak datang kau datang jela jangan banyak bunyik..kalau tamau bole blah!! Betul jugak en?? Gasak hangpa la nak buat lagu mana pon! Aku kesah ape..Cume bagi pendapat jee~~ Ok bai!

========================

8 comments:

Cik Tetra said...

betul2...x suke tgk background blog gune colour yang terang sgt...sakit mate den..lagi satu..jgn la letak lagu kt blog... hehe:D :D :D

Zaara Hayat said...

teeeheeee~~ kan3 cik tetra?? thx support and comment yaw! :))

LITTLE NUUR said...

haha betul sesangat post ni :))

Zaara Hayat said...

thx little nur!! ;)

mardhiah ismail (: said...

betul ! setuju ! hehehee

Salim Harmanain said...

hehe, klu marah orang , kemaen yea... tapi klu orang nak marah, miss ckp "suka hati aku " yea...?

rasanya depa pun dok pikiaq lagu y sama, jadi, cheq ghasa hang toksahlah marah2 lagu ni, na? ~


ngee~



yang saja nak ngusik,
FahmiMahat

Zaara Hayat said...

cik mardhiah..thx yaw!! :))

Zaara Hayat said...

brader salim..aku x paham semenanye ape brader neh komen..sape yg mara sape yg x mara nie?? konpius! pape pon..thx komen yaw!!